torstai 10. elokuuta 2017

Kiireinen kesä

Jälleen pyörähti koko kesä töissä ja huomenna olisi viimeinen päivä työllistettynä tälle vuotta. Jossain vaiheessa tajusin haukanneeni turhan ison palan, kun en pitänyt yhtään lomaa koko kesänä. Ensi kesänä olen tämän suhteen toivottavasti viisaampi. Niin minä kuin V:kin ollaankin jo aika kovasti vähän hengähdystauon tarpeessa - aikaiset aamuheräämiset on vieneet voimansa myös tytöltä. Tein pääosin aamuvuoroa arkisin, mutta jokunen iltavuoro ja viikonloppukin mahtui matkaan. Juhannuksen vietin käytännössä kokonaan töissä.

Olo on siis väsynyt ja kaikkensa antanut mutta samalla tietysti hieman haikea ja ennen kaikkea kiitollinen tästä tosi tärkeästä työkokemuksesta. Näytteenotto osastoilla ja päivystyksessä on nyt jo tosi tuttua ja oikeastaan polikliininen näytteenotto tuntuukin tylsältä. :) Pääsin tekemään näytteiden vastaanottoa, lajittelua ja erottelua sekä analytiikan puolella paljon erilaisia pikatestejä ja verikaasuanalyysejä.

Nyt tie käy taas muutamaksi viikoksi koulun penkille, minkä jälkeen loppusyksy jouluun asti vietetään harjoittelussa. Ohjelmassa on siis 2 viikon harjoittelu jokaiselle erikoisalalle (mikrobiologia, patologia, kemia, hematologia, verikeskus ja neurofysiologia). Odotan oikeastaan aika innolla kaikkea, mitä pääsen kokemaan ja näkemään syksyn aikana. Ties vaikka löytäisin jonkun ihan uuden kiinnostuksen kohteen erikoistumisalan suhteen, tähän asti kun olen ollut aika varma siitä, että kemialle todennäköisesti tulen suuntautumaan. Nyt ensin kuitenkin muutaman päivän ansaittu lepotauko ihan kaikesta ja ensi viikon loppupuolella sitten pikkuhiljaa takaisin koulujuttuihin, muun muassa opinnäytetyön kirjoittelun pariin. :)