sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Syksyinen tilannepäivitys


Viime postauksessa pähkäilin kesätöitä ja mietiskelin kevään koulujuttuja. Ja nyt on taas jo syksy! Ihan uskomatonta, miten harvoin kirjoittamiseen tulee tartuttua. Mutta eipä tämän blogin kanssa alun perinkään ole ollut mitään tavoitteita. Opinnäytetyö puristettiin tosiaan keväällä kasaan - parini kanssa tehtiin ihan uusi aluevaltaus ja tuotettiin videomateriaalia ja oltiinpa vielä tyytyväisiä lopputulokseen. :) 


Kuvahaun tulos haulle syksy
Googlesta

Kesätöihin päädyin sitten kuitenkin samaan paikkaan, missä olin ollut jo kahtena aiempana kesänä, ja näillä näkymin valmistumisen jälkeen tammikuussa aloittelen siellä työt. Tässä hetkessä on tosi onnellinen ja kiitollinen mieli siitä, että valitsin juuri bioanalyytikon ammatin. Meidän koko valmistuvalle ryhmälle on töitä tiedossa, eikä kenenkään tarvitse vastoin omaa tahtoaan jäädä työttömäksi. Harvalla valmistuvalla on näin mahtava tilanne.


Kuvahaun tulos haulle laboratory
Googlesta

Viime viikolla sain pakettiin viimeisen harjoitteluni. Tein 6 viikon syventävän harjoittelun kahdessa 3 viikon pätkässä; ensimmäisen kliinisellä kemialla ja toisen kliinisellä mikrobiologialla. Kemian valitsin siksi, että ajattelin sen hyödyttävän minua eniten tulevissa töissäni. Mikrobiologiaan taas ihastuin kahden viikon perusharjoittelujakson aikana vuosi sitten. Bakteerit ovat oma kiehtova maailmansa ja mikrobiologialla työ on käsityöpainotteisuutensa vuoksi hyvin erilaista kuin automatisoiduissa kemian laboratorioissa.


Valmistumispäivämäärä on aika tarkalleen kahden kuukauden päästä. Sitä on vaikea käsittää, koska joulukuu on tuntunut pitkään tosi kaukaiselta ajankohdalta. Tulevien viikkojen aikana pitäisi puristaa kokoon syventäviin harjoitteluihin liittyvät kirjalliset tehtävät ja muutama ryhmätyö pariin jäljellä olevaan kurssiin. Tämä juuri alkanut syyslomaviikko taitaa siis mennä pitkälti läppärin ääressä. Ja silti tiedän, että näitä hiljaisia hetkiä yksin kotona katse naulittuna ruutuun tai kirjaan tulee vielä ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti