torstai 28. tammikuuta 2016

Kevättä kotiin

Olen ehdottomasti jouluihminen, mutta minun jouluni loppuu välittömästi heti uuden vuoden jälkeen. En siis jaksa katsella joulukuusta, -koristeita tai -verhoja yhtään sen pitempään. Tällä hetkellä joulusta muistuttaa enää takapihan terassin kaiteessa kummittelevat jouluvalot, joita en vaan saa aikaiseksi viedä varastoon. Koti onkin saanut jo vähän keväistä ilmettä.




Näin kevään tullen rakastan leikkokukkia pöydällä, varsinkin tulppaaneja. Mikään ei paremmin muistuta siitä, että kohta tämä talvi väistyy ja saadaan valoa! Muutimme marraskuun alussa tähän uuteen asuntoon, minkä seurauksena sisustuskärpänen puraisi vähän jälleen. Viimeisimpänä ostin uudet verhot ja maton keittiöön.


Olen niin onnellinen tästä uudesta kämpästä. Tumma laminaatti tuo kivaa kontrastia valkoisiin huonekaluihin. Kokovalkoista sisustusta nimittäin inhoan. Sijainti on hurjasti rauhallisempi kuin edellisessä asunnossa, jossa junien ja rekkojen äänet ärsyttivät etenkin öisin. Koneellinen ilmastointi pitää kosteuden poissa (edellisessä asunnossa ikkunat "hikoilivat" etenkin talvisin), koko asunnossa on lattialämmitys ja kaiken kruunaa oma takka!




Nyt kun yleiset tilat on kuta kuinkin kuosissa, ei vaan millään jaksaisi suoda ajatustakaan makuuhuoneille. Yleensäkin olen huono sisustamaan "väkisin", olen melko tarkka tavaroissa mitä huolin sisustukseeni enkä pelkästä tavaran haalimisen ilosta osta koskaan mitään kotiin. Tähän kun lisätään kausittainen kiinnostus sisustukseen, saadaan aikaan ikuisuusprojekti :D Edellinen asunto, jossa asuttiin 2 vuotta, ei koskaan tullut valmiiksi.




V:n huoneessa vähän ärsyttää beige/ruskea/kultainen kukkatapetti, joka on aika hallitseva. En oikein tiedä miten siitä veisi huomiota pois, jotta huone näyttäisi enemmän 2-vuotiaan tytön huoneelta kuin keski-ikäisen rouvan ompeluhuoneelta. Josko tämä lähestyvä kevät antaisi jotain ideaa siihen? Meidän makuuhuone taas toimii tasan nukkumapaikkana ja miehen kitaransoittelusoppena, epäilen suuresti kiinnostunko seuraavan vuodenkaan aikana uhraamaan siihen aikaani. Olohuone kaipaisi vielä isompaa mattoa, keväisempiä tyynynpäällisiä ja kenties jotain roikkumaan seinille. Jos joskus saan nämä toteutettua, laitan varmasti kuvia tuloksista!



Alelöydöt ensi talveen

Tänä vuonna otin tavoitteeksi saada hankittua V:n ulkovaatteet jo hyvissä ajoin alehinnoilla. Opiskelijan lompakkokaan tuskin pistää päätöstä pahakseen. Vuodenvaihteessa taisinkin klikkailla erinäisten verkkokauppojen sivuja aika tiuhaan (käy työstä mutta tämähän on kaikkien vähänkään vaatehullujen äitien lempipuuhaa), mutta tuottihan se sitten tulostakin.

Tänä talvena V:llä on ollut käytössä kaksi 92 cm haalaria, Reimatec pakkasille ja lumille ja Lassie lumettomia kelejä varten. Mitään oikeaa tarvetta ei tosiaan olisi kahdelle puvulle ollut, mutta ainahan niitä hyviä syitä keksii, miksi lapsi tarvitsee vaatetta! Kasvuvauhti on ollut sen verran kovaa, että ensi talvelle päätin etsiä suosiolla 104 cm ulkovaatetta. Etsinnässä oli sekä haalari että takki ja housut, koska veikkaan että ensi talvena ulkovaatteet on paljon kovemmalla käytöllä. Lisäksi takki on hyvä olla kauppareissuja varten. Tänä talvena jouduin käyttämään rahaa vielä erilliseen takkiin tätä tarkoitusta varten.

Ensimmäinen löytö oli Lindexin Cybermonday-päivänä tämä aivan syötävän suloinen takki ja housut -setti. Olin tuota takkia himoinnut jo aikaisemminkin, ja kun koko setille jäi alennuksen jälkeen hintaa vain reilu 60 euroa, olihan ne ostettava pois. Näissä on vesipilari 10 000 mm ja kangas on todella kestävän tuntuinen. Kestää varmasti tarvittaessa kovaakin käyttöä! Nämä otin molemmat siis koossa 104 ja uskon koon osuvan ihan nappiin.


Lindex Fix -takki ja housut


Haalarin löytäminen olikin vaikeampaa. Ihan joka paikasta oli loppu se koko, mitä olisin tarvinnut. Alkoi jo vähän epätoivo iskeä ja ehkä tästä syystä päädyinkin sitten tilaamaan vähän kalliimman haalarin kuin mitä olin ajatellut. Toinen tekijä oli se, että halusin päästä kokeilemaan Ticketin ulkovaatteita. Haalariksi valikoitui siis Ticketin Malta Pink Leaves, jolle jäi hintaa karvan alle 90 euroa. Väri oli yllättävän paljon kirkkaampi luonnossa, haalari on siis oikeasti lähes silmiäsärkevän kirkas pinkki! Asusteeksi vaan sitten mustaa ja harmaata niin ei aivan häikäisty. Tämän otin koossa 98, koska mitoitus on ilmeisesti reilu.


Olen kyllä tosi tyytyväinen näihin löytöihini! Nyt on käytännössä koko vuodelle ulkovaatteet hankittuna, sillä viime syksyn välikausikamppeet menevät vielä ainakin kevään ajan ja bongasin ensi syksyä ajatellen alesta myös Name Itin softshell-haalarin (tosin eri kaupasta kuin mihin linkki vie). 92-kokoisenahan tuo haalari meiltä jo löytyy perhoskuosilla, mutta ostin kokoa isomman koska luulen että syksyllä on perhoshaalaria enää ihan turha koittaa käyttää. Mission accomplished!



Uusi alku ja puoli vuotta bioanalytiikkaa

Pitkän aikaa on jo pitänyt kirjoitella opiskeluista, mutta aina tulee jotain muuta ja joululomalla en halunnut edes ajatella koulua vaan otin levon kannalta! Nyt istun junassa joten mikäpä parempaa ajanvietettä kuin näpytellä blogiin, saa nähdä miten tämä nyt toimii puhelimella kirjoitettuna. Otetaan tämä ihan uutena alkuna tämän blogin kanssa kaiken laiminlyönnin jälkeen.


Nyt on siis takana ensimmäinen lukukausi bioanalytiikkaa ja toinenkin on saatu mukavasti alkuun. On ollut aivan mahtavan mielenkiintoista, sopivan haastavaa ja motivaatio on edelleen korkealla! On päästy tutustumaan jo vähän erilaisiin labroihin ja pian alkaa erikoisalojen opinnot. Tänään päästiin mikroskopoimaan erilaisia kudoksia histologian kurssin tiimoilta.


Alkusyksyn ensimmäisistä näytteenoton harjoituksista



Mikroskooppi


Tenttejä ja kirjallisia tehtäviä riittää, mutta koitan olla ottamatta stressiä. Hyvin ne on tähänkin asti mennyt. Kolmosta huonompaa en ole vielä onnistunut saamaan mistään tentistä, jes! Jotain tekemistä tosin saattaa olla sillä, että elämä ikään kuin "pysähtyy" noin viikkoa tai vähintään muutamaa päivää ennen jokaista tenttiä ja iso osa ajatuksista harhailee koealueeseen, vaikka varsinainen lukeminen jäisikin vähemmälle. Eletään sitten tentistä tenttiin vaan niin pysyy elämä mielenkiintoisena :D Tällainen kouluun panostaminen ja pieni stressikin on siis minulle ihan uutta, mitä ei edellisissä opinnoissa ole ollut. Jännästi äitiyskin lienee tähän vaikuttanut, nyt on ihan uutta paloa selviytyä hyvin ja huono arvosana kurssista jäisi varmasti kaihertamaan. Lukio mentiin läpi lukematta ja keskeyttämäni sairaanhoitajan opinnot mentiin lähinnä sieltä mistä aita on matalin.


Näytelaseilla erilaisia värjättyjä kudosnäytteitä



Täytyy vielä mainita, että voi jestas kun onkin raskasta olla kaksin kotona taaperon kotona nyt kun joululoman jälkeen on taas päästy sopivaan päiväkoti- ja koulurutiiniin. Nostan hattua kaikille, jotka ovat pitkään kotiäiteinä! Tuntuu ettei itsellä meinaa enää pinna kestää sitä kokoaikaista kiukuttelua (tämän hetken trendi) ja sotkua, ruuanlaittoa ja ulkoilua. Aivan ihanaa päästä sinne aikuisten maailmaan lepäämään päivisin, vaikka toki pidetään kotipäiviä aina kun se on minun opiskelun puolesta mahdollista. Opiskelen siis monimuotopuolella, joten joka viikko vähintään yksi päivä on vapaata, ellei ole esim. tenttiin lukua ohjelmassa.