torstai 28. tammikuuta 2016

Uusi alku ja puoli vuotta bioanalytiikkaa

Pitkän aikaa on jo pitänyt kirjoitella opiskeluista, mutta aina tulee jotain muuta ja joululomalla en halunnut edes ajatella koulua vaan otin levon kannalta! Nyt istun junassa joten mikäpä parempaa ajanvietettä kuin näpytellä blogiin, saa nähdä miten tämä nyt toimii puhelimella kirjoitettuna. Otetaan tämä ihan uutena alkuna tämän blogin kanssa kaiken laiminlyönnin jälkeen.


Nyt on siis takana ensimmäinen lukukausi bioanalytiikkaa ja toinenkin on saatu mukavasti alkuun. On ollut aivan mahtavan mielenkiintoista, sopivan haastavaa ja motivaatio on edelleen korkealla! On päästy tutustumaan jo vähän erilaisiin labroihin ja pian alkaa erikoisalojen opinnot. Tänään päästiin mikroskopoimaan erilaisia kudoksia histologian kurssin tiimoilta.


Alkusyksyn ensimmäisistä näytteenoton harjoituksista



Mikroskooppi


Tenttejä ja kirjallisia tehtäviä riittää, mutta koitan olla ottamatta stressiä. Hyvin ne on tähänkin asti mennyt. Kolmosta huonompaa en ole vielä onnistunut saamaan mistään tentistä, jes! Jotain tekemistä tosin saattaa olla sillä, että elämä ikään kuin "pysähtyy" noin viikkoa tai vähintään muutamaa päivää ennen jokaista tenttiä ja iso osa ajatuksista harhailee koealueeseen, vaikka varsinainen lukeminen jäisikin vähemmälle. Eletään sitten tentistä tenttiin vaan niin pysyy elämä mielenkiintoisena :D Tällainen kouluun panostaminen ja pieni stressikin on siis minulle ihan uutta, mitä ei edellisissä opinnoissa ole ollut. Jännästi äitiyskin lienee tähän vaikuttanut, nyt on ihan uutta paloa selviytyä hyvin ja huono arvosana kurssista jäisi varmasti kaihertamaan. Lukio mentiin läpi lukematta ja keskeyttämäni sairaanhoitajan opinnot mentiin lähinnä sieltä mistä aita on matalin.


Näytelaseilla erilaisia värjättyjä kudosnäytteitä



Täytyy vielä mainita, että voi jestas kun onkin raskasta olla kaksin kotona taaperon kotona nyt kun joululoman jälkeen on taas päästy sopivaan päiväkoti- ja koulurutiiniin. Nostan hattua kaikille, jotka ovat pitkään kotiäiteinä! Tuntuu ettei itsellä meinaa enää pinna kestää sitä kokoaikaista kiukuttelua (tämän hetken trendi) ja sotkua, ruuanlaittoa ja ulkoilua. Aivan ihanaa päästä sinne aikuisten maailmaan lepäämään päivisin, vaikka toki pidetään kotipäiviä aina kun se on minun opiskelun puolesta mahdollista. Opiskelen siis monimuotopuolella, joten joka viikko vähintään yksi päivä on vapaata, ellei ole esim. tenttiin lukua ohjelmassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti