maanantai 22. helmikuuta 2016

Leipurihommia

Viimeisen parin viikon aikana on pitkästä aikaan syttynyt leipomisen ilo. Tällä lähestyvällä keväällä on varmasti siihen suuri vaikutus. Ja silläkin, että taaperon saa melko helposti hyvälle mielelle kun lupaa että voidaan leipoa jotakin yhdessä. Mikä sen kivempaa kuin päästä sekoittelemaan taikinaa ja sitten nuolemaan vatkaimet lopuksi. :) Ajattelin jakaa pari oikein herkullista ja keväistä reseptiä!


Banaanikakku kinuskikuorrutuksella
Alkuperäinen ohje Kakkutaikurilta

250 g ruokokidesokeria
3 munaa
3 isoa banaania
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
100 g voisulaa
1 dl öljyä

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon käsin nypityt banaanit ja kaikki muut aineet, sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun (itse myös jauhotin) vuokaan. Huom! Tästä tulee aika iso kakku. Paista 175 asteessa 45 min. Anna jäähtyä.



Kuva ei ole paras mahdollinen, koska päällystin kakun vasta illalla puolipimeässä keittiössä ja keitin kinuskin liian paksuksi, joten se asettui vähän rumasti. Mutta tätä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!! Maku on aivan loistava ja koostumus ihanan kostea. Tämä ei missään nimessä ole "kuivakakkua"!

Kinuski:

2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 dl ruokokidesokeria
30 g valkosuklaata

Keitä kermasta ja sokereista paksuhko kinuski. Sekoita ne yhteen teflon-kattilassa, odota että seos alkaa kiehua ja laita levy pienemmälle - noin puoliväliin asteikkoa - jotta kinuski jatkaa kiehumista rauhallisesti. Itse keitin noin 20 minuuttia mutta vähän vähempikin olisi riittänyt, ei siis kannata aivan valmiiksi "kovaksi" kinuskiksi asti keittää jos mielii saada kuorrutteen nätisti levitettyä kakun päälle. Ota kattila pois levyltä, anna jäähtyä hetken ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Kaada sitten välittömästi kakun päälle. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.


Persikka-rahkapiirakka
pellillinen


Pohja:

200 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


Vaahdota sokeri ja margariini sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen ja lopuksi kuivat aineet. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Tällä ohjeella tulee melko ohut pohja, joten levittämisen kanssa joutuu olemaan vähän huolellisempi :)



Täyte:

Iso purkillinen säilykepersikan puolikkaita
2 purkkia kermaviiliä (4 dl)
2 munaa
noin 1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Viipaloi persikat ja levitä ne tiiviisti pohjan päälle. Sekoita kermaviiliin munat ja sokerit ja kaada seos persikoiden päälle tasaisesti. Paista 200 asteessa noin 20-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti