sunnuntai 4. joulukuuta 2016

3-vuotissynttärit Frozen-teemalla

Viikko sitten meillä juhlittiin 3-vuotiasta. Teemaksi valikoitui jo syksyllä mikäpä muukaan kuin Frozen, sillä halusin tilata joitain koristeita Aliexpressistä ja Kiinastahan ei posti tunnetusti kulje ihan viikossa tai kahdessakaan. Jos teeman valinta olisi tehty vasta lähempänä juhlia, olisi se todennäköisesti tytön toiveesta ollut Ryhmä Hau, joka on tässä välissä noussut kovaksi kilpailijaksi Frozenille ja sen ylikin.


Tein mahdollisimman yksinkertaisen 6 munan täytekakun, johon Kinuskikissan ohjeista täytteiksi valikoitui vanilja-mustikkamousse ja vanilja-valkosuklaamousse. Ensimmäistä kertaa ikinä koitin gluteenittoman kakkupohjan tekoa. Jostain syystä pohja ei noussut ihan kunnolla mutta kyllä siitä syötävän kakun sai aikaan. Jauhoina käytin puolet perunajauhoa ja puolet gluteenitonta jauhoseosta. Maussa ei ainakaan huomannut mitään eroa tavalliseen pohjaan! Ensimmäinen kerta ikinä oli myös tuo kakkukuvan käyttö, mikä osoittautuikin aivan yllättävän helpoksi tavaksi koristella kakku.


Synttärisankarin mekko ja tiara tilattiin Aliexpressistä. Vähän Elsan näköä, vai mitä?


Vauvakuvista kyhäsin pikaiseen numeron kolme seinälle koristeeksi.



Suolaisina tarjottavina kokeilin jotain ihan uutta ja tein suolaisia joulutorttuja. Kasvisversioissa pinaatti-fetatäyte ja toisissa kinkkutäyte. Lisäksi gluteenitonta tonnikalapiirakkaa ja kinkkuvoileipäkakku, jonka tekemisestä en ikävä kyllä voi itselleni ottaa kunniaa. :)



Ja lisäksi makeana puolukkapiirakkaa ja erittäin hankalasti kuvattavia suklaamuffinsseja. Tarkoituksena oli laittaa näihin päälle jotain muuta kuin kermavaahtoa, mutta kakun koristelun jälkeen pursotinpussi oli vielä täynnä kermaa enkä millään hennonut heittää sitä pois! Pihiyttä vaiko säästäväisyyttä? :D

Tämän vuoden teema oli Frozenin lisäksi siis myös mahdollisimman vähällä selviäminen, sillä mielessä oli vielä elävänä kaikki se turha stressi 2-vuotissynttäreistä. Ja mielestäni onnistuin aika hyvin. Vaikka tarjoilut oli melko karsitut, jäi niistäkin puolet yli. Ehkä ensi vuonna tiedän sitten nipistää vieläkin lisää. On nimittäin kamalaa heittää ruokaa pois sen takia, ettei kukaan ehdi syömään sellaista määrää juhlaruokaa muutamassa päivässä. Vaikka kakku hyvää onkin, niin ällötyksen raja tulee senkin kanssa vastaan aika nopeasti.

Lahjoja tuli monenlaisia, mm. laulava nukke, kengurupallo, palapelejä, värityskirjoja, ryhmä hau-piirtotaulu ja Frozen-pussilakanat. Katsotaan missä väreissä juhlitaan ensi vuonna jo 4-vuotissynttäreitä. Apua, mihin tämä aika juoksee?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti